Lifestyle, Fashion & Studentenleven

De feestdagen komen er natuurlijk weer aan en ondanks het dit jaar er waarschijnlijk anders uit gaat zien dan we gewend zijn, is het misschien juist extra leuk om in deze tijd iemand een klein extraatje te geven.  In deze blogpost heb ik een gift guide voor haar met maar liefst 50 cadeau ideeën. Deze kun je gebruiken voor je moeder, beste vriendin, zus, tante, oma en eigenlijk gewoon alle vrouwen in je leven.  Om het overzichtelijk te maken heb ik het ingedeeld per categorie.

Beauty
 1. Adventskalenders doen het altijd goed, dit is natuurlijk wel iets dat je voor 1 december eigenlijk zou moeten geven omdat de meeste adventskalenders dan in gaan. Dit is perfect voor iemand die jarig is in november. Je zou het ook natuurlijk als vroeg kerstcadeautje kunnen geven. Mijn favorieten zijn die van Maybelline, Rituals, The Body Shop en Yves Rocher.
 2. Lipsticks. Vrouwen die van make-up houden zijn vrijwel altijd dol op lipsticks. Je hebt er dan ook ontzettend veel met allemaal verschillende finishes en verschillende kleuren. Een paar wel bekende favorieten zijn: Velvet Teddy van Mac, Charlotte Tilbury Matte Revolution in Pillow Talk (als iemand dit leest die mij kent, please geef mij deze), Creme in your Coffee van Mac, NYX Soft Matte Lipcream in Cannes, NARS Audacious Lipstick in Raquel
 3. Parfum. Hoe heerlijk is het om een nieuwe parfum te krijgen. Ik weet in ieder geval dat ik daar altijd intens van kan genieten. Nou kan het natuurlijk lastig zijn om voor iemand een parfum te kopen als je niet heel goed weet waar die gene van houdt, dan zou je bijvoorbeeld een cadeaukaart kunnen kopen van Douglas of ICI Paris. Maar je kunt natuurlijk ook altijd vragen of zij nog een parfum op het oog heeft. Lekkere parfum merken vind ik Jo Malone, Rituals en Dior,
 4. Een mooie highlighter. Er zijn volgens mij maar weinig meiden die van make-up houden die niet heel gelukkig worden van een mooie highlighter. Ik weet in ieder geval dat je mij altijd heel gelukkig kan maken met een mooie highlighter. Een paar van mijn favorieten zijn Mac Soft&Gentle, Mary Louminizer van the Balm, Becca Champagne Pop, Nars Albatros en Etos Highlighting Powder Pink Bronze.
 5. Make-up van een kerstcollectie. Als er iets altijd meer dan prachtig uitziet tijdens de feestdagen zijn het de meeste kerstcollecties van make-up merken. Hier kan je gewoon heerlijk haar favoriete merk kopen, maar dan een nieuw product de kerstcollectie.
 6. Gelnagellak set. Hier kun je bedenken aan zo’n speciale lamp die je nodig hebt voor het zetten van je eigen gel nagels, maar ook de speciale lakjes en andere tools! Als je weet dat ze bijvoorbeeld de meeste items al in bezit heeft wat betreft de basis, kun je misschien nog een leuk kleurtje aan haar collectie toevoegen.
 7. Föhn, krultang of stijltang. Haartangen doen het ook altijd goed zeker rond de feestdagen, maar er zijn genoeg meiden/vrouwen die een haartang bijna dagelijks gebruiken en dit zou dan ook een erg leuk cadeau zijn om te geven!
 8. Beautyblender. Dit is zo’n typisch item dat ik nooit voor mezelf zou kopen maar wel graag eens zou willen proberen, namelijk de echte beautyblender. Voor de mensen die geen idee hebben wat dit is, dit is een make-up spons voor het aanbrengen van bijvoorbeeld foundation en concealer. Mocht je dit item nou toch te duur vinden om te geven dan heeft bijvoorbeeld Essence, Real Techniques of Boozyshop ook fijne make-up sponsen!
Boeken

Boeken zijn natuurlijk altijd leuk om te geven juist omdat er zo veel verschillende soorten zijn! Je kunt natuurlijk denken aan een leuke roman of biografie, maar er zijn ook genoeg boeken over reizen, koken, motivatie, inspiratie, hobby’s of boeken die gewoon mooi zijn om neer te leggen op de salon tafel. Nou raad ik wel aan om de boeken te kopen via je lokale boekwinkel, om die te steunen in deze moeilijke tijd!

 1. De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Dit is een boek die ik aanraad om misschien  bijvoorbeeld je moeder of tante te geven, maar kan natuurlijk leuk zijn voor iedereen als je weet dat iemand er van houdt. Het boek bevat zo’n 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren.
 2. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim. Dit boek gaat over rust vinden in een drukke wereld en is een mega bestseller, de kans dat je er wel eens van gehoord hebt is dan ook aanzienlijk!
 3. Woman van Lucy Woesthoff. Dit is nog een vrij nieuw boek, hij is namelijk pas uitgekomen in juli 2020. Ze vertelt eigenlijk wat zij allemaal heeft meegemaakt en over de kracht van vrouwen en levenslessen en de recensies zijn lovend!
 4. Burn after writing van Sharon Jones. Dit boek valt meer onder de categorie doe-boek. Het boek zorgt er voor dat je minder scrolt op je telefoon en meer tijd neemt voor zelfreflectie. Door middel van vragen en experimenten helpt dit boek je nieuwe dingen leren terwijl je andere dingen juist los laat.
 5. The perks of Being a Wallflower van Stephen Chbosky. Dit is misschien wel een van mijn favorieten young adult boeken die ik gelezen heb. Dit is een coming-of-age verhaal, persoonlijk een van mijn favorieten. Charlie is een eerstejaars, verscheurd tussen gewoon het leven door willen komen en de populairste jongen op school zijn.
 6. De zeven zussen van Lucinda Riley. Dit is een boekenreeks die je ook niet gemist kan hebben, want iedereen heeft het er over! Het is een boekenreeks bestaande uit 7 boeken, waarvan de eerste 6 volgens mij al zijn uitgekomen. De boeken zijn gebaseerd steeds op een van de zeven zussen en er zijn dus  zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis en vormen het startpunt waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Mijn moeder is hier bijvoorbeeld helemaal weg van!
 7. Let op mijn woorden van Griet op de Beeck. Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.
 8. Lekker en Simpel elke dag. Als er een website is die wij vaak gebruiken voor recepten voor het avondeten is dat wel Lekker en Simpel. Maar ze hebben niet alleen een website vol met heerlijke gerechten maar ook meer dan genoeg kookboeken vol met de lekkerste recepten waar je uit kan kiezen.
 9. How to Make Anything Gluten-Free: Over 100 recipes for everything from home comforts to fakeaways, cakes to dessert, brunch to bread van Becky Excell.  Dit boek is natuurlijk niet per se geschikt voor iedereen, maar oh zo geschikt voor iedereen met een glutenallergie. Becky is een van mijn favoriete YouTubers wat betreft food videos en 18 februari komt dan ook haar kookboek uit! Ik zou persoonlijk hier heel erg blij van worden om te krijgen en deze staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje. Het enige nadeel is dat het boek pas uitkomt in februari volgend jaar dus dan zou je creatief moeten zijn met hoe je het nu zou kunnen geven. 
 10. Jamie Oliver 7 ways of 7x anders. Een kookboek van Jamie Oliver is iets wat iedereen waarschijnlijk wel in de keukenkast heeft staan. Zijn nieuwe kookboek, 7 Ways, kan dan ook niet ontbreken aan de collectie. 7x anders heeft voor elke dag van de week spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënt, met maximaal 8 ingrediënten per recept, en in totaal 125 verschillende recepten.
 11. Mijn Tweede Liefde van Nina Warnink. Nina Warnink bekend van onder andere YouTube en Instagram heeft haar eigen kookboek geschreven, hoe cool! Vanaf afgelopen woensdag is Mijn Tweede Liefde verkrijgbaar als pre-order en het motto is: als zij het kan, kan jij het ook.
Self-care

Niks is zo lekker als een momentje helemaal tot rust komen. Of dit nou 10 minuten is, of een hele dag iedereen is dol op self-care momentjes.

 1. Rose Quartz / Jade Roller. Als je wel eens YouTube hebt gekeken is de kans aanwezig dat je dit item wel eens voorbij hebt zien komen, een rose quartz of jade roller. De bewegingen van de roller over je huidt zou de  doorbloeding stimuleren, waardoor serums en maskers beter worden opgenomen. Of het echt werkt weet ik niet, maar ze zien er in ieder geval altijd heel erg mooi uit!
 2. Vitamine C serum. Serums en skincare worden steeds belangrijker in de dagelijkse routine. Een fijn vitamine C serum kan dan ook echt niet ontbreken.  Vitamine C serums helpen ontstekingen verminderen, maar ook roodheid en andere donkere vlekken die kunnen ontstaan door acne, huidveroudering of overmatige blootstelling aan de UV-stralen van de zon. Het geeft je huid een gezonde glow. Je kan fijne halen bij onder andere The Ordinary, maar ook Etos eigenmerk heeft en fijne.
 3. Een verwenpakket. Deze kun je helemaal zo samenstellen zodat het perfect past bij degene aan wie je het gaat geven. Je kunt er bijvoorbeeld lekker thee, chocola, maskertjes, douchgel, haardband, pantoffels of fluffy sokken, badjas, chocolademelk, een mok, handcrème of wat je dan ook zou willen instoppen.
 4. Een herbruikbare waterfles. Hoe leuk is het om een prachtige herbruikbare waterfles te hebben, je kan natuurlijk gaan voor een klassieke Dopper, altijd een goed idee. Maar bij bijvoorbeeld IDEAL of Sweden (met FLOORV krijg je 15% korting, geldig tot 24 november) en MyJewellery hebben ze ook hele mooie waterflessen!
 5. Pyjama. Zeker nu we de hele dag thuis zitten doordat bijna alles online is of niet doorgaat, is het extra heerlijk om lekker in je pyjama rond te lopen. Primark heeft altijd hele mooie pyjama’s maar je kan ze natuurlijk overal kopen waar je maar wil!
 6. Producten van Lush. Volgens mij zijn er geen mensen op deze wereld die niet houden van Lush. Ze hebben de meest heerlijke producten voor een dagje self-care, veel zijn verpakkingsvrij, alles is dierproefvrij en Lush houdt zich natuurlijk heel erg bezig met sustainability. Je kunt hier terecht voor heerlijke bath bombs of bubble bars, maar ook maskertjes en douchgels zijn te vinden bij Lush. Persoonlijk vind ik de showerjelly’s altijd heel erg leuk.
 7. Een haar olie. Het verzorgen van je haar is natuurlijk ook altijd erg belangrijk, zeker als je het wel eens geverfd of veel hitte heeft gehad. Er zijn verschillende haaroliën te verkrijgen van allemaal verschillende merken. Voor een luxe product kun je terecht bij de kapper, terwijl voor een meer budget haar olie kun je kijken bij de Kruidvat van bijvoorbeeld Dove of Glis Kur.
Fashion

Fashion en sieraden is iets wat gewoon dicht bij mijn hart ligt, ik ben er dol op!

 1. Een horloge. Nou ligt het natuurlijk aan je budget of je dit zou willen en kunnen betalen, maar mocht je een wat breder budget hebben is dit ook erg leuk om te geven! Daniel Wellington heeft hele mooie horloges voor haar, vind ik altijd. Via Zalando Lounge zijn ze ook nog wel eens flink in de aanbieding, dus misschien leuk om in de gaten te houden. Maar merken als Fossil, Kapten & Son en Cluse hebben ook altijd erg leuke!
 2. Dr. Martens. Als je iets tegenwoordig vaak voorbij ziet komen zijn het wel Dr. Martens. Ik moet eerlijk toegeven dat het ook mijn favorieten schoenen zijn. Ze komen in heel veel verschillende soorten, maar zijn wel vaak altijd aan de prijzige kant. Een van mijn persoonlijke favorieten is de Sinclair in croco print!
 3. Op maatgemaakte flaired legging van Nobel King. Via dit instagram account of op United Wardrobe kun je terecht voor te gekke flaired leggings en het geweldige is dat ze ze op lengte maat kan maken. Zo heb je nooit meer te lange of te korte flaired leggings, ze maakt de broeken namelijk helemaal zelf!
 4. Een cadeaukaart van de Costes. Dit is een winkel die heel erg populair is, maar toch vaak wel prijzige items bevat. Hoe leuk is het dan om een cadeaukaart van deze winkel te geven zodat zij lekker een kledingitem kan scoren!
 5. Mooie sieraden. Een mooi goud of zilver kettinkje of oorbellen doen het altijd goed. Er zijn zo veel verschillende websites en winkels waar je de mooiste sieraden kunt halen, dus er zit vast iets tussen wat zij mooi vind! Let er wel op dat je alleen oorbellen koopt als je zeker weet dat ze oorbellen heeft, dat bespaart je een hoop ongemakkelijke momenten.
 6. Haar accessoires. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan scrunchies, die zijn niet alleen leuk in je haar maar ook om je arm en komen in miljoenen verschillende varianten. Maar ook een haarband/diadeem is terug van weggeweest en kun je nu in heel veel winkels vinden.
 7. Merch van haar favoriete artiest. Dit is natuurlijk iets wat je sneller aan jongere mensen zou geven dan aan je moeder of oma. Je kan bijvoorbeeld denken aan de nieuwe merch van Harry Styles, of van The Vamps, Little Mix, BTS, Ariana Grande, Shawn Mendes of waar ze dan ook fan van is! Ze hebben vaak leuke truien of t-shirts.
Home

Wie houdt er nou niet voor home dingentjes? Ik weet in ieder geval dat ik uren door H&M home kan scrollen en nooit genoeg kan krijgen van tripjes brengen aan Loods5, Ikea en andere woonboulevards.

 1. Desenio gift card, op deze manier kan de persoon aan wie je het geeft leuke posters uitzoeken voor in haar huis! Er zijn zo veel posters dat er voor iedereen wel wat tussen zit! Als je nou echt een goed idee hebt van wat die gene leuk vind zou je natuurlijk in plaats van een gift card ook nog zelf een poster kunnen kopen met een mooie lijst. Ik weet in ieder geval dat ik er altijd heel gelukkig van de posters van Desenio word.
 2. Bloemen / Roses in a box / Droog Bloemen.  Als er iets is, wat ik in het leven toch wel heel graag zou willen krijgen van iemand is het een box vol met rozen. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op Instagram, Pinterst of Tumblr, maar gosh wat vind ik die mooi! Ze blijven vaak ook nog meerdere jaren mooi dus kan je er extra lang plezier van hebben. Een boeket van droogbloemen is tegenwoordig ook hipper dan ooit en kan eigenlijk ook niet ontbreken.  Beide zijn perfect voor mensen die niet heel goed zijn in het inleven houden van planten.
 3. Le Crueset Braadpan. Als ze iemand is die van koken houdt, is dit ook zeker een ontzettend leuk cadeau. Deze pannen zien er niet alleen heel mooi uit (alsjeblieft kan iemand mij de lichtroze geven), maar ze komen ook nog eens in veel mooie kleuren en verschillende afmetingen. Om het misschien iets minder pijn te laten doen aan je portemonnee kun je een bezoekje brengen aan de Le Crueset winkel in het outletcentrum Batavia Stad.
 4. Kaarsen. Iedereen is tegenwoordig helemaal dol op ze en je kunt ze dan ook op verschrikkelijk veel plekken kopen. Het leuke aan kaarsen is dat ze verschillende prijsklasses hebben dus je kan ze matchen naar je eigen budget. Lekkere geurkaarsen kan je bijvoorbeeld kopen bij Rituals of Yankee Candle.
 5. Een Smeg Waterkoker/Broodrooster. Als je wederom wat meer te besteden hebt is dit ook een ontzettend leuk idee. De items van het merk Smeg zijn zo ontzettend leuk, je hebt bijvoorbeeld een geweldige roze waterkoker, of een te mooie broodrooster.
 6. Ben je nou niet zo’n van van kaarsen, dan zijn de Rituals geurstokjes echt een musthave. Deze zijn perfect voor bijvoorbeeld je badkamer, gang of woonkamer. De geurstokjes komen in verschillende geuren en ze ruiken allemaal stuk voor stuk heerlijk!
 7. Planten. Nou hadden we natuurlijk in deze lijst al bloemen staan, maar het zijn van een plant mom is tegenwoord helemaal het! Je kunt genoeg leuke planten scoren bij diverse tuincentra maar vergeet ook vooral niet om er een leuke pot bij te doen. Mocht je nou zelf geen verstand hebben van planten zou je nog kunnen kijken op plantje.nl daar kan je een verrassingsbox bestellen met allemaal verschillende planten er in voor een klein prijsje!
 8. Een wafelmaker. Dit is iets wat ik ook hoog op mijn lijstje hebt staan, ik wil graag zo’n drie in een apparaat waar je wafels en tosti’s mee kunt maken maar die ook gewoon een normale gril plaat heeft perfect voor het grillen van bijvoorbeeld groentes. Hoe heerlijk is het namelijk om op zondag ochtend lekker te ontbijten met zelfgemaakte wafels.
 9. Een zijde kussensloop. Dit  zorgt ervoor dat vocht dicht bij je huid blijft en blijft ademen, heeft natuurlijke hypo-allergene eigenschappen, is goed voor je haar een geeft een luxe gevoel! Bij onder andere LilySilk kun je van dit soort kussenslopen halen!
 10. Rotan spiegels. Iets wat eigenlijk niet meer kan ontbreken in je huis zijn van die Rotan spiegels. Ze zijn niet alleen een leuke muurdecoratie maar ook nog eens handig in gebruik, spiegels maken namelijk de ruimte groter ogen. Je kan mooie kopen bij bijvoorbeeld Xenos.
Overig

Overig is een categorie waar alle dingen staan waarvoor ik niet per se een concrete categorie of plek had.

 1. Tickets voor een livestream concert. Tegenwoordig zie je dat steeds meer artiesten concerten geven via livestreams. Als je nou weet dat iemand dol is op een bepaalde artiest en je ziet voorbij komen dat er een livestream concert is, hoe leuk zou het dan zijn om daar de kaartjes voor te kopen zodat jullie het samen (of natuurlijk gewoon zij alleen) het kan kijken.
 2. Zebra Pastel Mildliners. Dit is nou typisch zo’n item waarvan ik het heel graag zou willen hebben, maar ik kan mezelf echt niet veroorloven daar zo’n bedrag voor te betalen. Het zijn pastel kleurige highlighters en iedere studente of naar school gaand persoon zou deze zeker op en top kunnen gebruiken!
 3. Bullet journal. Als je weet dat ze creatief is en houdt van lekker bezig zijn is misschien een bullet journal wel een heel leuk idee. Hierin worden de mooiste creaties gemaakt maar ook wordt het heel erg gebruikt voor planningen, habit trackers en mood trackers.
 4. Een telefoonhoesje of een laptopcase. Als je weet dat ze bijvoorbeeld net een nieuwe telefoon heeft of juist al heel lang met hetzelfde hoesje rond loopt, hoe leuk is het dan om een nieuwe te geven. Mijn favorieten merk voor telefoonhoesjes is Fooncase. Ik kan hem 203x laten vallen en mijn telefoon is nog steeds heel! Voor een prachtige laptopcase kun je bijvoorbeeld terecht bij Ideal of Sweden, met de code FLOORV krijg je ook nog eens 15% korting op je aankoop (geldig tot 24 november)
 5. Maak een box met ingrediënten waarmee de persoon een eigen diner kan koken. Voeg je favorieten recepten toe en haal alle ingrediënten zodat de persoon lekker zijn eigen feestmaal kan maken. Dit is natuurlijk wel alleen leuk om te geven aan mensen die van koken houden! Dit is wel misschien beter geschikt voor verjaardagen dan voor kerst bijvoorbeeld. Ondanks je er natuurlijk ook een bakpakket van kan maken zodat de persoon zelf lekker een taart of cake kan bakken!
 6. Platen. Steeds meer mensen hebben natuurlijk een platenspeler in huis, hoe leuk is het dan om zijn of haar nieuwe favoriete album als plaat te geven!
 7. Een SuitSuit Koffer. SuitSuit verkoopt de mooiste koffers als je het mij vraagt, ik heb bijvoorbeeld al heel lang een handbagage koffer van SuitSuit in een limited edition met cherry blossom print en ik gebruik hem heel erg vaak! Niet alleen als ik op reis/vakantie ga, maar ook als ik vanaf mijn studentenkamer naar mijn ouders ga voor een wat langere tijd dan een weekend.
 8. Airpods of een koptelefoon. Zeker nu bijna alles online gaat en iedereen veel thuis zit is het hebben van een fijne koptelefoon of oortjes echt wel een must. Nu kun je bijvoorbeeld denken aan airpods, maar ook  een Bose koptelefoon will do the job.

Voeg deze blogpost toe aan je pinterest bord zodat je hem later nog een keer kan lezen als je hem nodig hebt! Als je nog andere leuke ideeën of suggesties hebt, laat ze dan vooral achter in de beschrijving! Zo kunnen we elkaar blijven helpen!

Liefs,

Floor

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *