Lifestyle, Fashion & Studentenleven

Vandaag heb ik een recept voor jullie, namelijk een heel makkelijk recept om zelf glutenvrij pitabroodjes te maken. Ze smaken 100x beter dan de pitabroodjes die je in de supermarkt kan halen en zijn ook nog eens flink goedkoper. Daarnaast lijken ze ook heel erg op normale pita broodjes en is het dus makkelijk en redelijk snel gemaakt. Ik vind het heerlijk om pitabroodjes te eten met falafel of groente uit de oven!

Ingrediënten
  • 265 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (of 250 gram glutenvrije bloem met een zakje bakpoeder en een halve theelepel xanthaangom).
  • 3,5 gram gist
  • 160 ml lauw water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve theelepel zout.
benodigdheden
  • mix kom
  • maatbeker
  • theedoek
  • oven
  • mixer met deeghaken (optioneel)

Bereiding
  1. Begin met het mengen van de gist en het lauw warme water. Laat dit vervolgens ongeveer 4 á 5 minuutjes staan.
  2. Doe de zelfrijzend bakmeel en de zout in een mix kom. Zorg er voor dat je het zout er even doorheen roert.
  3. Voeg vervolgens de olijfolie en het gist water mengsel toe.
  4. Kneed met de deeghaken het mengsel tot een deeg. Je merkt al snel dat het een deeg begint te vormen en na 5 minuten kun je het nog even kort met je handen doorknede. Je kunt in plaats van de mixer met deeghaken natuurlijk ook je handen gebruiken dan duurt het alleen ietsjes langer.
  5. Maak er een mooie deegbal van en laat het minimaal 45/60 minuten rusten op een warme plek met een vochtige theedoek er overheen.
  6. Verwarm nu de oven voor op 220 graden Celcius, boven en onder warmte.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop een bakpapiertje of silicone bakmat.
  8. Pak de mix kom er bij en kneed het deeg nog even kort door.
  9. Verdeel het vervolgens in ongeveer 4 gelijke bolletjes en druk ze alle 4 uit op de bakplaat.
  10. Bak de broodjes voor ongeveer 10 tot 12 minuutjes zo hoog mogelijk in de oven.

Vergeet vooral deze blogpost niet aan je pinterst bord toe te voegen! Zo kan je er gemakkelijk weer bij als je gaat koken!

Liefs,

Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *