Lifestyle, Fashion & Studentenleven

Ik zal vast niet de enige vrouw zijn die dit een lastig onderwerp vind. Wat koop je nou in hemelsnaam voor je vader, vriend, broer, opa of welke man dan ook in je leven? Hopelijk gaat deze gift guide daar bij helpen, ik heb hier namelijk 30 cadeau ideeën voor hem! Zo zit er vast wel iets tussen wat past bij de persoon voor wie jij een cadeau zoekt! Ik heb het voor de overzichtelijkheid opgedeeld in categorieën. Mocht je nog cadeau ideeën zoeken voor haar: Gift Guide 2020 – 50 Cadeau Ideeën voor Haar.

Elektronica

Laten we eerlijk zijn, als mannen over het algemeen ergens dol op zijn is het wel elektronica en gadgets. Nou zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, maar deze categorie is gefocust op de mannen die het wel zijn!

 1. een nieuwe PlayStation of Xbox game.  Iedereen kent natuurlijk wel de spelcomputer Playstation of Xbox en menig jongen (maar ook man) is hier natuurlijk meer dan dol op! Er zijn ook vast genoeg spellen die hij nog wil toevoegen aan zijn collectie dus kijk eens of je hier misschien een leuke toevoeging aan doen.
 2. een nieuwe controller. Loopt hij te zeuren en te klagen dat ie maar steeds verliest doordat zijn controllers niet meer goed werken en oud zijn, kijk eens of je een nieuwe voor hem kan kopen! Let natuurlijk wel op dat het de goede spelcomputer is en de goede versie, maar verder moet het wel goedkomen denk ik zo!
 3. een headset. Dit is natuurlijk ideaal voor zijn online presentaties en vergaderingen, maar wie houden we voor de gek dit is de perfecte uitvinding voor het online gamen met je vrienden. Zo kunnen ze praten met elkaar terwijl ze de game spelen!
 4. een game muis. Mocht hij nou meer van de spelletjes zijn via de computer, dan is een game muis het ideale cadeau. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het spelen van games en maakt het dan ook veel gemakkelijker dan met een normale muis!
 5. Beamer. Wat is er nou beter dan een sportwedstrijd of film op een heel groot scherm te kijken. Het nadeel van grote tv’s is vaak dat het als ze uit staan zo lelijk in huis staat. Maar als er ergens in huis een lege muur is, kun je natuurlijk ook een beamer op hangen. Hierdoor kan je alles gewoon kijken via de muur (of een scherm die je ophangt).
 6. Airpods of Koptelefoon. Zeker nu we allemaal thuiswerken en school online hebben is het het hebben van een koptelefoon of een paar goedwerkende oortjes niet geheel overbodige luxe. Je zou natuurlijk kunnen gaan voor de Airpods van Apple maar ook bijvoorbeeld een koptelefoon van Bose is een goed idee.

Verzorging

 1. Aftershave. Als iets toch heerlijk ruikt is het toch wel aftershave, je kan het slim spelen en je eigen favoriete geur geven en die kopen voor je man/vriend, maar je kan natuurlijk ook gewoon de favoriete aftershave halen van je vader/opa zodat ze die niet zelf meer hoeven te halen.
 2. Scheerapparaat. Loopt hij bijvoorbeeld te klagen dat zijn scheerapparaat aan vervanging toe is, of dat zijn scheermesjes niet goed werken. Kijk eens of je hem een nieuw scheerapparaat kan geven. Misschien kan je wat tips vragen bij mannen in je omgeving om te vragen welke zij fijn vinden om te gebruiken.
 3. Rituals Pakket. Natuurlijk staat Rituals bekent om haar heerlijke geuren en producten vooral gericht op vrouwen, maar ze hebben ook een paar lijnen speciaal gericht op mannen. De geur van die producten is ZO lekker, dus dat is zeker een goed idee om te geven aan hem. Om het nog makkelijker te maken heeft Rituals ook van die cadeau pakketten die al samen zijn gesteld, waardoor je ze alleen nog maar hoeft in te pakken en je bent good to go. Bekende geuren zijn: ritual of Samurai en ritual of Hammam.
 4. Haar verzorging. Voor veel mannen is hun haar heilig en moet het ook altijd goed zitten. Kijk eens of je een leuk pakketje kan samenstellen met haarverzorging en stylings producten. Denk bijvoorbeeld aan shampoo, gel, wax, haarlak, een kam of wat voor producten ze dan ook gebruiken.

Fashion

 1. een (foute) kersttrui. Hoe fouter en grappiger de trui is, hoe beter de trui waarschijnlijk gewaardeerd word. Ik vind het altijd erg leuk om kersttruien te kopen en ik koop ze dan ook maar al te graag voor anderen. Vaak zijn op de mannenafdeling toch de leukste kerstruien te vinden dus dan hebben ze weer mazzel (of pech, ligt er natuurlijk aan haha).
 2. een mooie stropdas. Ondanks er minder naar kantoor gegaan word en waarschijnlijk minder nette kleren gedragen worden, is het toch altijd wel een leuk cadeau om een mooie stropdas uit te kiezen. Zeker als je weet dat de persoon ze graag en veel draagt. Maak er een mooi verhaal bij en het zal een speciale stropdas worden voor die persoon.
 3. Laptop tas. Het is natuurlijk steeds gewoner om overal je laptop mee naar toe te nemen. Een mooie laptop tas is dan ook altijd een leuk cadeau om te geven. Zeker als je weet dat hij bijvoorbeeld net een nieuwe heeft, of dat zijn huidige helemaal uit elkaar valt.
 4. Een paar nieuwe sneakers. Er zal altijd wel een paar schoenen zijn waar hij zijn oog op heeft. Hoe leuk is het als je die als verrassing voor hem haalt. Extra leuk als hij iets krijgt waar hij natuurlijk op zat te wachten! Zorg wel dat je de goede maat koopt, anders is het weer zo’n gedoe met ruilen natuurlijk.
 5. Onderbroeken. Ik weet niet precies waarom, maar altijd als ik aan cadeau ideeën denk voor hem, komen onderbroeken in mij op. Misschien omdat ze ze zelf zo weinig kopen, of omdat het gewoon leuk is om te kopen. Je kunt natuurlijk gaan voor een luxer merk om het net wat specialer te maken. Denk bijvoorbeeld aan onderbroeken van Hugo Boss, Superdry of Tommy Hilfiger.
 6. Happy Socks. Dit vind ik altijd een van de leukste dingen om te zien, als een man netjes gekleed is in bijvoorbeeld zijn pak, en dan zie je Happy Socks er onder uit komen. Je kunt ze natuurlijk nemen in een kerstthema, maar er zijn zo veel leuke printjes dat het kiezen nog lastig wordt.
 7. Portemonnee of cardholder. Niks is zo fijn als een nieuwe portemonnee of nieuwe cardholder, maar toch koop je die op een of andere manier niet vaak voor jezelf. Dit is daarom altijd een geschikt cadeau om te geven. Kijk bijvoorbeeld voor een mooie variant van leer, of van een wat luxer merk bijvoorbeeld.
 8. Horloges. Wie houdt er nou niet van horloges, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ondanks we tegenwoordig veel vaker onze telefoon pakken om te kijken hoe laat het is, is een horloge ook gewoon een fashion item en voegt het echt wat toe aan je outfit. Mooie merken voor horloges zijn bijvoorbeeld Sem Lewis, Hugo Boss of Swiss Military Hanowa
 9. Sportkleding. Dit kan zijn van een simpele outfit voor in de sportschool, of misschien wel het tenue van zijn favoriete voetbalclub. Of als hij bijvoorbeeld dol is op hardlopen of wielrennen, kijk eens of je daar nog items voor kan kopen om aan zijn huidige collectie toe te voegen.

Home & Food 

Natuurlijk is voor mannen de categorie home ook heel belangrijk. Hier kun je terecht voor dingen in huis, maar ook bijvoorbeeld dingen over eten (en wie houdt er nou niet van eten).

 1. De koffiejongens. Dit is een heel leuk abonnement voor de koffie liefhebbers onder ons. De koffie is gecertificeerd en de koffiecups zijn 100% biologisch afbreekbaar. Het is wel speciaal voor een NESPRESSO apparaat, dus daar moet je even rekening mee houden. Je kunt kiezen uit verschillende koffiesoorten en verschillende abonnement soorten, zo zit er voor ieder wat wil tussen.
 2. Het ultieme mannen kookboek.  Recepten voor echte vleeseters, familiemannen, verleiders en beginnende koks. Makkelijke, voedzame, gezonde, zoete en klassieke recepten. Met en zonder vlees. Het ultieme mannen kookboek is een leuk cadeau voor een man die bijvoorbeeld niet zo goed is in koken, of voor een mannelijke persoon die voor het eerst uit huis gaat en nu zelf moet koken.
 3. Platen. Steeds meer mensen hebben een platenspeler in huis. Hoe leuk is het dan om van hun favoriete artiest of hun favoriete album een plaat te kopen zodat ze die kunnen gebruiken bij hun platenspeler. Platen zijn niet alleen leuk om te luisteren, maar ze staan ook nog eens erg leuk als accessoire in je huis.
 4. Bierglazen. De kans is aanwezig dat hij niet vies is van een biertje, en ondanks je het prima uit het flesje kan drinken, hoe leuk is het om bijzondere bierglazen te kopen. Ze staan niet alleen leuk in de kast, maar ziet er ook nog eens heel erg verzorgd uit als er mensen op visite komen bijvoorbeeld.
 5. Speciaal bier. Als je dan toch je mooie bierglazen hebt, is het ook leuk om in combinatie er wat speciaal biertjes bij te doen.  Er zijn heel veel verschillende soorten speciaal bier zo zijn er bijvoorbeeld zoete, bittere, fruitige, soepele en krachtige speciaal bieren te verkrijgen. Kijk eens in je lokale slijterij of bij de supermarkt of je wat leuke speciaal bier kan vinden!
 6. Planten. Planten zijn niet alleen voor vrouwen en er zijn ook genoeg mannen die blij worden van een paar leuke planten in huis. Ga dan alleen niet voor een overdreven hysterische plantenpot maar juist voor iets simpels en strak. Via plantje.nl kun je een leuke box bestellen met verschillende planten voor een klein prijsje!

Overig

 1. Moleskine notebook. Als er een merk is dat er atlijd heel verzorgd en mooi uit ziet is het wel Moleksine. De kwaliteit is altijd heel goed en ze zien er classy uit. Dit is een perfect cadeau voor een man die altijd alles op orde heeft, of juist voor een man waarvan je zou willen dat hij alles op orde had.
 2. Tickets voor een livestream concert. Op deze manier kunnen we nog steeds de artiesten steunen door een kaartje te kopen voor een livestream concert. Als je toevallig weet dat een van zijn favorieten artiesten een liveconcert heeft, is het misschien wel leuk om hem hier mee te verrassen met kaartjes.
 3. ‘Where to Drink Beer’ Boek. Is de man dol op bier maar ook een wereldreiziger (of gewoon dol op reizen dat kan natuurlijk ook), dan is het Where To Drink Beer boek misschien wel erg leuk om te geven. Dit boek bevat namelijk de 500 beste ambachtelijke bierbrouwers over de hele wereld.
 4. De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door van Herman Finkers. Eigenlijk zou dit boek alleen voor de titel ,De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door, al een 5 sterren review verdienen, dat niet alleen maar de echte reviews zijn ook laaiend enthousiast. Het is een boek vol oneliners en verzen waar je lach- en denkrimpels van krijgt.

Vergeet vooral niet om deze blogpost te pinnen op een van je Pinterest borden, zo kun je hem makkelijk nog een keertje terug vinden! Mocht je nog andere goede ideeën hebben, laat ze dan vooral achter in de reacties zo kunnen we elkaar nog helpen.

Liefs,

Floor

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *