Lifestyle, Fashion & Studentenleven

En dan voordat je het doorhebt is het alweer 2021. Als eerst wil ik jullie een heel fijn nieuw jaar wensen! Dit leek mij het goede moment om eens even terug te blikken naar mijn doelen voor 2020, maar ook mijn doelen voor 2021 met jullie te delen. Het was natuurlijk niet het jaar waar we op hoopte, sterker nog er zijn maar een aantal scenario’s waarin in het slechter had kunnen gaan. Maar al met al we hebben het overleeft en ondanks het waarschijnlijk de geschiedenis boeken in gaat als vreselijk en rampzalig, zijn er natuurlijk ook goeie en leuke dingen gebeurt in 2020. Heb ik al mijn doelen gehaald voor 2020?

Mijn eerste doel was het halen van mijn BSA (bindend studie advies), dit heb je nodig in het eerste jaar om over te mogen naar het tweede jaar. Bij mijn opleiding moest je 42 studiepunten gehaald hebben van de 60 voor je BSA, dat betekent 7 van de 10 vakken. Mijn doel als ik mijn BSA gehaald had, was het halen van mijn P (propedeuse). Zoals je misschien al weet heb ik in het eerste jaar al mijn vakken gehaald, waarvan er 9 in één keer en 1 met een herkansing. Ik had namelijk voor een van mijn laatste vakken Accounting de eerste keer een 5, maar gelukkig bij de herkansing een 6.

Mijn tweede doel was verhuizen naar een studio. Ik woonde sinds september twee jaar in mijn kamer in Nijmegen die in het complex Vossenveld was van SSH&. Je kunt natuurlijk al raden doordat ik vertel waar mijn kamer was, dat ik ondertussen inderdaad verhuist ben. Ik heb nu een heerlijke studio dichtbij de stad en dichtbij uni. Het bevalt me allemaal nog veel beter dan ik had durven dromen en ik ben echt dol op hoe mijn plekje is geworden.

Ook wilde ik graag weer 3x per week sporten. Ik denk dat dit doel bij 90% van de mensheid elk jaar weer faalt, en zo dus ook bij mij. Ik heb mij fases gehad waarin ik veel deed, maar ook genoeg maanden waarin ik letterlijk niks deed.

Daarnaast wilde ik ook graag dingen doen buiten mijn comfortzone waarvan ik niet echt weet of ik het gedaan heb maar ik heb wel gesolliciteerd op plekken wat ik normaal misschien wel zou willen maar niet doen, verder wilde ik  ook een land bezoeken waar ik nog nooit geweest ben en veel concerten bezoeken hallo corona, dat kon dus even mooi niet.

Mijn doel was om in mei een vast contract te krijgen op mijn werk en dat is gelukt. Ondanks het nog steeds een 0 uren contract is. Ergens vind ik dat ook juist weer fijn want dan kan ik gaan wanneer ik wil en ik weet toch dat ik gewoon ingeroosterd word. Ook wilde ik opzoek naar een nieuwe extra baan, gewoon voor doordeweeks in Nijmegen, dit is ook gelukt op de meest gekke manier ooit.

Dit waren wel een beetje de hoofddoelen van 2020, zoals je ziet heb ik het best aardig gedaan behalve de dingen die door corona niet konden natuurlijk. En sporten maar ja dat lukt me toch nooit haha. Natuurlijk heb ik voor 2021 weer een lijstje gemaakt met doelen, dit is immers iets dat ik elk jaar doen en mij daar altijd naar toe probeer te werken.

  1. Op uitwisseling voor het 1e semester van mijn derde jaar op uni. Ik weet in principe al waar ik naar toe ga, het is nu alleen aan corona of we mogen of niet. Gelukkig is het pas in september dus ik heb nog goede hoop. Ik houd de bestemming alleen nog even voor jullie geheim tot dat alles geregeld is en zeker. Natuurlijk neem ik jullie mee op mijn YouTube kanaal en waarschijnlijk ook gewoon hier op mijn blog als we mogen en ik daadwerkelijk ga vertrekken voor een half jaar naar het buitenland om daar te studeren aan een andere universiteit.
  2. Wat daar ook bij hoort is het krijgen van een studiebeurs, lijkt me ideaal!
  3. Dit jaar wil ik ook weer al mijn studiepunten halen, op dit moment heb ik 2 vakken gehad en ze alle twee gehaald dus we gaan weer voor de perfecte score net als vorig schooljaar. In totaal zijn er weer 10 vakken waarvan ik er deze maand weer 3 afsluit, dus hopelijk kan ik eind van de maand delen met jullie dat we op 5/10 zitten!
  4. Ook wil ik meer geld sparen, natuurlijk voor mijn uitwisseling maar ook voor andere uitgaves zoals ooit een appartement/huis, een auto en allemaal dat soort dingen.
  5. Ik zou ook graag meer willen sporten, ik zet er dit jaar expres geen aantallen bij want dat is toch amper haalbaar als je Floor heet. Toch hoop ik gewoon dat ik weer lekker in een ritme kom.
  6. In 2021 zou ik ook graag 3000 abonnees halen. Op mijn YouTube kanaal gaan de abonnees gewoon heel erg langzaam, maar dat maakt me niet minder dankbaar en maakt het ook niet minder leuk. Toch hoop ik dat ik in 2021 eindelijk de 3000 abonnees kan aantikken, ondanks we eigenlijk maar eerst met de 2000 moeten beginnen, dat moet wel lukken met nog 60 te gaan.
  7. Verder zou ik graag nog meer vega willen eten. Hier in Nijmegen eet ik sinds september eigenlijk bijna altijd vegetarisch en dat zou ik willen vasthouden. Ik hoef niet per se vegetariër te zijn maar ik denk dat er op letten en vlees minderen zo veel mogelijk al heel goed is.
  8. Ook zou ik meer willen afspreken met vriendinnen. In 2020 heb ik dat gewoon veel te weinig gedaan, nou komt dat mede door corona, maar ook deels gewoon mijn eigen schuld. Dit houdt in dat zodra we weer meer mensen mogen zien en de situatie het toe laat ik weer lekker meer met mijn vriendinnen wil gaan doen.

Dit waren al mijn doelen voor 2021. Laat jouw doelen vooral in de reacties achter want daar ben ik benieuwd naar!

Liefs,

Floor

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *